Mi az a slot szorzó?

Ahogy a neve is mutatja, a szorzó a nyerőgépek olyan egyedi funkciója, amely egy előre meghatározott összeggel megsokszorozza a nyereményt. Nem minden nyerőgépben van ilyen, bár a legtöbbnél igen. A szorzók célja természetesen a nyereményed növelése. A szorzók a 2-től, ahol a nyereményed megduplázódik, akár 1000-ig is terjedhetnek!

Működésük összetettsége változó. Csak néhány szorzóval fogsz találkozni a normál játék során. Másokkal csak a bónuszfordulók vagy az ingyenes pörgetések során találkozhatsz.

Egyes szimbólumok beleszámítanak az össztétekbe és a sortétekbe. Mások csak megsokszorozzák a nyereményeidet. Minden játék más és más, ami ezeknek a szimbólumoknak a használatát illeti. Jól kell ismernie a típust a játszott játék alapján. A játék nyereménytáblázata általában minden lényeges információt megad.

Ingyenes pörgetések

Az ingyenes pörgetések szorzói meglehetősen gyakoriak. Valójában sok nyerőgép-fejlesztő azért tartalmaz szorzókat, mert azt akarják, hogy az ingyenes pörgetések érzése eltérjen az alapjátékétól. Néhány gyártó úgy dönt, hogy az alapjátékban használt szimbólumoktól eltérő szimbólumokat használ. Egyes gépek arra kérik a játékosokat, hogy a rejtett ikonok közül válasszanak szorzót, ami egy igazán jó dolog az ingyenes pörgetési körökben. A játékosoknak esélyt ad arra, hogy hatalmas bónuszhoz jussanak. Ráadásul egyfajta kapcsolatot éreznek a nyerőgéppel és a játékuk eredményével. Általában az ingyenes pörgetések szorzói az ingyenes pörgetések során keletkező összes nyereményt egy meghatározott számmal növelik: 2, 4, 8, és így tovább.

Alapjáték

A szorzók az alapjáték során meglehetősen ritkák, ellentétben az ingyenes pörgetésekkel. Nagyon kevés nyerőgép rendelkezik speciális szimbólumokkal ellátott speciális szorzókkal. Bár néhány nyerőgépen vannak szorzók, a legtöbb alapjátékos változatban csak a nyerő nyerővonal összegét szorozzák meg. Például, ha 5 citromot érsz el egy aktív vonalon, akkor a teljes nyereményed 2x lesz, ha 5 citromot és egy 2x-es szorzót kapsz egy nyerővonalon.

Szorzóként megduplázódó vad ikonok

Ez nem egy ritka találat. Tegyük fel, hogy a fenti példában szereplő citromok vad szimbólumként szerepelnek egy adott nyerőgépes játékban, és a 3 narancsból 2 darabot kell megnyerned. A citrom, mint vad szimbólum, a vonal bármely más szimbólumát helyettesítheti, hogy nyerő kombinációt alkosson. Ezen kívül a wild szorzók több mint kétszeresére növelhetik a nyereményeket. Ezek lehetnek 4x vagy 6x-osak is. Egy aktív nyerővonalon három narancs 6x-os nyereményt érhet el.

Tét vs. nyeremény

Néha egy adott szorzó csak a pörgetés tétjére terjed ki. Máskor viszont a nyereményre is kiterjed. Mindkét megoldás kifizetődő lehet, mivel a tétje magasabb lehet, mint a nyereménye. Ez a tétjétől és a kérdéses nyereménytől függ. Akárhogy is, a nyerőgépes szorzó soha nem árthat a pénztárcájának. Csak több pénzt nyerhetsz vele. 

Elszórt szorzók

Végül, de nem utolsósorban, egyes nyerőgépek scatter szimbólumok is vannak, amelyek szintén szorzóként szolgálnak. Elég, ha a scatter valahol megjelenik az ilyen nyerőgépek képernyőjén. Nem kell, hogy egy sorban legyen. Hogy a fenti példát folytassuk, elég három narancs és egy scatter szimbólum bármely más soron, hogy a funkciót aktiváljuk. Emellett vannak olyan nyerőgépek, amelyeknél a scatterek és a vad szimbólumok is szorzóként működnek. Ezek némelyikénél csak az ingyenes játékokban vagy bónuszként lesznek ezek az extrák.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük