Miért fontos az oddsok mozgásának nyomon követése?

Lehet, hogy hallott már a “csökkenő odds” kifejezésről, de nem biztos benne, hogy mit jelent, és hogyan befolyásolhatja a fogadásait. Ez a cikk részletes áttekintést ad arról, hogy mi is az a dropping odds, mi áll az ingadozásuk mögött, és milyen dropping odds stratégia lesz a leghasznosabb az ilyen forgatókönyvek esetén a profit megfordítása szempontjából. Röviden, megtudhatod, miért fontos a mozgáskövetés.

Milyen esélye van a csökkenő esélyeknek?

Az esélyek csökkenésének koncepciója meglehetősen magától értetődő. Azt jelenti, hogy bizonyos oddsok veszítenek értékükből. Tegyük fel, hogy egy két csapat közötti labdarúgó-mérkőzés érdekli Önt. Annak az esélye, hogy az első csapat nyer 15 perccel a meccs kezdete előtt 4,0 vagy 3/1 a tört oddsban. A kezdőrúgás előtt folyamatosan csökken.

Miért történik ez? Az igazi kérdés az: Hogyan tudsz profitálni az esélymozgásokból? Gyakran a csökkenő oddsok jelentik a különbséget a jó és a rossz értékű fogadások között. Ezek nagyon gyakoriak az online fogadási iparágban.

A mozgás a sportágtól függően nagyon dinamikus lehet. Ha lóversenyzésről van szó, a verseny előtti utolsó 10 percben folyamatosan változnak. Előnyöd származhat egy jó árból, de ha vársz néhány másodpercet, lehet, hogy már késő lesz.

Miért változnak az árak olyan gyakran?

Ha ismeri a párosított fogadásokat, akkor tudhatja, hogy ez egy nagyon népszerű és nagyon nyereséges stratégia, bár egy kicsit más, mint az eddig említettek. Mindenesetre a fogadókat nagyon összezavarhatja, hogy miért változnak ennyire az oddsok, és hogyan igazíthatják stratégiájukat ehhez a tényhez.

Az oddsok számos okból csökkenhetnek, a menedzser- vagy zsokécserétől kezdve a megnövekedett fogadási volumenig. Ráadásul a fogadási esélyek nem csak egy irányba mozognak. Értékük növekedhet is, amit az oddsok meghosszabbodásának nevezünk. Ez történhet a mérkőzés vagy verseny előtt és közben is.

Nagyobb fogadási volumen

A fogadók folyamatosan vásárolnak és eladnak különböző pozíciókat a fogadási tőzsdéken, akárcsak a kereskedők és befektetők a tőzsdén. Ez az esélyek ingadozásához vezet. Ahogy közeledik a kezdési időpont, ez nyilvánvalóvá válik. Az ármozgások rendkívül dinamikussá válnak. A nagyobb fogadási volumen nagyszerű lehet a profik és a komoly fogadók számára, akik a lehető legnagyobb értéket szeretnék elérni. Az egész fogadási élménye izgalmasabbá válik.

A bukmékereknél az oddsok stabilabbak, mert a bukméker határozza meg őket. Mégis, bizonyos oddsok iránti keresletet figyelembe vesznek. Ha a kereslet csökken, akkor növelik az oddsokat, hogy vonzóbbá tegyék az eseményt. Ezzel szemben a nagy kereslet esetén csökkentik az oddsot, hogy fedezzék a kockázatot.

csökkenő esély

Különböző körülmények

Az esélyek csökkenhetnek vagy növekedhetnek, ha a körülmények megváltoznak. Előfordulhat, hogy egy játékos elhagyta a klubot, vagy új menedzsert alkalmaznak. Az új körülmények befolyásolják az esélyeket, mert befolyásolják az esemény valószínű eredményét.

Azokat, akik még nem ismerik a fogadásokat, el fogja riasztani, hogy milyen gyorsan változnak az esélyek, különösen a lóversenyek esetében. A labdarúgásban az oddsok nem változnak ilyen gyorsan. A kezdőrúgás előtt sokkal stabilabbak. Mégis, az újoncok azon tűnődnek, hogy mikor érdemes fogadni, és mi történik, ha rossz időpontot választanak. Íme néhány stratégia és tipp a költséges hibák elkerülésére.

Tippek az esélyek elvesztésének elkerülésére

Ha még laikus vagy a fogadásokban, akkor a legjobb, ha eleinte kerülöd a fogadásokat az ármozgások idején. Fogadjon 15 perccel az esemény kezdete előtt, amikor az oddsok stabilak. Ne fogadjon lóversenyekre, legalábbis kezdetben. Ez segít elkerülni a csökkenő oddsokból eredő veszteségeket.

Hogyan használhatod ki a csökkenő esélyeket az előnyödre?

A tapasztalatlan fogadók jól tennék, ha elkerülnék az oddsok csökkenését. A profik esetében ez más kérdés. A csökkenő oddsok segítségével profitot lehet szerezni. Ez elsőre kockázatosnak tűnhet, és az is, de némi tapasztalat megszerzése után könnyen felismerhetővé válnak a nagyszerű értékű fogadások. A megfelelő fogadási stratégiának segítenie kell abban, hogy a bukméker előtt maradj, és kihasználd az értékes oddsokat, hogy maximalizáld a profitodat.

használd az esélyt az előnyödre

Vásárlás és eladás különböző pozíciókban

Különböző pozíciókban vásárolhat és adhat el, hogy kihasználja az esélymozgásokat. Itt érdemes alaposan követni őket. A mozgások segítenek elemezni, hogy hova teszed fel a pénzed. Végső soron ez lehetővé teszi, hogy tájékozottabb fogadásokat tegyen, és több pénzt keressen a fogadásokból. Ez az eséses odds-stratégia több tapasztalatot igényel. Kevésbé hasonlít a fogadáshoz, mint a kereskedéshez. Emellett nagyobb kockázattal jár, mint a hagyományos fogadások. Ahogy már említettük, a rossz időzítés miatt rossz piaci oldalra kerülhetsz rossz oddsokkal.

Korai készpénzfelvétel

A korai kifizetéssel kihasználhatja a csökkenő esélyeket. Ez a stratégia lehetővé teszi, hogy még az esemény kezdete előtt lezárja a fogadását. Két héttel a mérkőzés előtt 4,0-s odds mellett is fogadhat. Ebben a két hétben az egyik csapat legjobb játékosa sérülést szenved. Ekkor a csapata győzelmének esélye 3,0-ra csökkenhet. Ha akarja, még a meccs kezdete előtt kiválthatja és profitot termelhet. Azt is megvárhatja, hogy az esélyek tovább csökkennek-e, így még nagyobb potenciális kifizetést érhet el.

A páratlan

A legtöbb online fogadóiroda hasonló oddsokat kínál. Ha egy vezető bukméker megváltoztatja a sajátját, a piac többi része gyorsan követi. Ez az egyik fő oka annak, hogy az oddsok ilyen gyorsan változhatnak. A fogadók kihasználják az “esélytelenséget”, mivel a piacon az oddsok általában nagyon hasonlóak.

Miért csökkentené hirtelen az egyik bukméker az oddsát? Egy vezető játékos sérülése lehet az egyik ok. Lehet, hogy a piac eredetileg túlárazott volt. Bármi is legyen az eset, akkor találsz csúcsértéket, ha még azelőtt beszállsz, hogy az összes bukméker megváltoztatná az oddsát. Olyan bukmékereknél érdemes fogadni, amelyek még nem zárkóztak fel.

Azt is tudni fogja, hogy jó ár-érték arányú fogadást talált, ha egy piacra olyan oddsokat talál, amelyek sokkal magasabbak, mint az iparág többi részénél. A bukméker vagy nem hiszi, hogy az eredmény valószínűsége eltérő, vagy nem igazította az esélyeit az általános mintához.

Ilyen helyzetek nehezen adódnak, ezért érdemes figyelni rájuk.

A piaci mozgást nyomon követő programok

A technológiai fejlődés lehetővé tette a bukmékerek számára, hogy nagy pontossággal kövessék a piaci mozgásokat. Ezek lehetővé teszik számukra, hogy szinte azonnal alkalmazkodjanak az árváltozásokhoz. Ez azt jelenti, hogy ezzel a stratégiával ritkán lehet profitálni az esélykülönbségekből. Mégis, érdemes lehet rá.

A kezdőknek kerülniük kell a labdarúgás csökkenő oddsait, mert ezek eléggé megnehezíthetik a fogadások elhelyezését. Ráadásul lefaragnak a pontos előrejelzésből származó nyereségből.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük