Mi a nyerőgépes játék változékonysága?

A kaszinóipar manapság rendkívül gyorsan fejlődik, rengeteg nyerőgépes játékot kínálva a játékosoknak, kisebb-nagyobb nyereményeket, bónuszokat és különleges funkciókat ígérve. Lényeges kiválasztani a megfelelő nyerőgépes játékot, amely nagyobb nyereményekkel kecsegtet. Ezért kell megértenie a nyerőgépek “volatilitás” kifejezését.

Mi az a nyerőgépes volatilitás?

A nyerőgépek volatilitása a játékosok kockázatának százalékos arányát méri. Ha játszott már online nyerőgépekkel, valószínűleg arra a következtetésre jutott, hogy egyes játékok nagyobb hozamot ígérnek, mint mások. Vannak olyan játékok, ahol gyakran nyerne, és vannak olyanok is, ahol a nyereménye minimális, függetlenül attól, hogy mennyi ideig játszik. Ez nem puszta szerencse, ezt valójában a fent említett játék volatilitása határozza meg előre.

Szinte semmilyen nyereményre ne számítson, ha egy nyerőgépes játék volatilitási tényezője magas. A ritka nyerési esély ellenére a nyeremények hatalmasak. A magas volatilitás rendszeres befektetést igényel, és abban az esetben, ha elegendő pénzzel tudsz lépést tartani, a nagy nyeremény csak a sarkon lesz.

Az alacsony volatilitású nyerőgépek a leírtak ellentéte. Elég nagylelkűek, de az összegek, amiket ilyen gyakran megnyerhetsz, viszonylag alacsonyabbak. Az alacsonyabb költségvetéssel rendelkező játékosok ezt részesítik előnyben, mert így csak a szerencséjüket próbálhatják ki, és nem kell túl sok időt és pénzt befektetniük. Jackpotjaik és nyereményeik nem túl nagyok, de még így is szórakoztató a játék.

Hogyan ellenőrizhetem a nyerőgépes játékok volatilitását?

Gyakran nehéz kitalálni, hogy melyik játéknak van magas vagy alacsony volatilitása. Néha az online kaszinók a játék leírásában jelzik ezt, de gyakran ez nem így van. Így gyakran magadnak kell tanulmányoznod a nyerőgép típusát. Célszerű ezt játék közben megfigyelni. Abban az esetben, ha gyakori, de kis nyereményekkel rendelkezik, akkor alacsony volatilitással van dolga. A ritka, de magas nyeremények azt jelzik, hogy a nyerőgépek magas volatilitásúak. Így objektíven értékelheti a játékot.

Mi a nyerőgépes játék volatilitása

Vannak olyan nyerőgép-értékelő weboldalak, ahol ellenőrizheti az egyes játékok volatilitását, és megtudhatja a játékosok megtérülési százalékát (RTP). Hadd mutassuk be ezt a fontos mutatót is. Mit jelent az online nyerőgépek RTP-je?

Az RTP a “Return to player”, azaz a játékosok közötti megtérülés rövidítése. Az RTP százalékos értéke hasznos annak kiszámításához, hogy a teljes tét mekkora részét szánjuk nyereményekre. Minél magasabb a megtérülési százalék, annál több készpénzre számíthatnak. Természetesen a szerencse is tényező a nyerőgépes szimbólumok eltalálásához. Számos kaszinó hirdeti meg a nyerőgépes játékok RTP arányát.

A volatilitás és az RTP arány információinak kombinálása segítene Önnek abban, hogy jobban kiválassza a játékot. Csak tartsa szem előtt, hogy semmi sem 100%-ig biztos.

Rövid összefoglaló

Mivel már ismeri a nyerőgépek volatilitását és az RTP arányokat, csak rajta, és fogadjon, ha nem kiskorú. Először is, a szerencsejátéknak szórakozásnak kell lennie, és nem puszta pénzkidobásnak. Tartsa egyszerűnek, és eljuthat a nagy nyereményekhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük