Mi a különbség a bővülő vad és a halmozott vad között a nyerőgépekben?

Egy hagyományos videónyerőgépen belül elég sok bónusz funkciót lehet aktiválni. Ezek közül a wild a leggyakoribbak és a legnépszerűbbek közé tartozik. A joker szimbólum egyszerűen egy szimbólum a tárcsán, amelyet bármely más szimbólummal együtt használhatsz, amikor ráérsz, hogy nyerő kombinációt hozz létre – a scatter szimbólum kivételével bármely más szimbólumot.

A nyerő kombináció kialakításához minden egyes wild szimbólumot különböző nyerővonalakon használhatsz fel egy-egy különböző szimbólum helyett, amikor egy több nyerővonalas nyerőgépet játszol, és egy vagy több wild szimbólumot érsz el a tárcsákon.

A vad szimbólumok azonban meglehetősen rugalmas szimbólumok. Miközben nagyon hasznosak a játékosok számára a nyeréshez, van néhány különbség, amikor róluk van szó. Akárhogy is, a nyerőgép-játékosok nagyra értékelik, hogy képesek nyereményt és ezzel együtt nagy nyereményt hozni.

A nyerőgépes játékok fejlesztői mindig új és izgalmas módokat keresnek arra, hogy továbbfejlesszék az egyetlen szimbólum vad szimbólumként való használatát. Napjaink legnépszerűbb nyerőgépei közül sokan rendelkeznek a legújabb wild funkciókkal és trendekkel.

Ötféle vad

A wildoknak öt gyakori típusa van, és már ez a tény is zavart okozhat. Ezek a halmozott vadak, a bővülő vadak, a kaszkád vadak, a gördülő vadak és a ragadós vadak. Ez a cikk az első két típussal foglalkozik. 

Halmozott vad

A stacked wild lényegében egy olyan vad szimbólum, amely egy teljes tárcsát lefed, amikor leesik. Általában 2, 3, 4 vagy 5 szimbólumsávban jelennek meg. Egyes nyerőgépes játékokban ezek különböző tárcsákon jelennek meg. Mások lehetővé teszik, hogy a stacked wildok minden tárcsán megjelenjenek. Az utóbbi típusú nyerőgépek jó része nagy varianciával rendelkezik. Megint más nyerőgépek csak a bónusz funkciókban, például az ingyenes pörgetésekben tartalmaznak stacked wildokat. A kifizetési potenciál óriási lesz, ha ezeket szorzókkal kombinálja.

A stackelt és a bővülő vadak többé-kevésbé ugyanúgy működnek. A stacked wild úgy jön létre, hogy egy szimbólum leesik egy tárcsára, mielőtt kitöltené a körülötte lévő helyeket. Lehet, hogy csak a tárcsa alsó vagy felső részét tölti ki, vagy az egész tárcsát kitölti. Ez minden játéknál más és más. A szabályok megtekintéséhez meg kell nézned a játék nyereménytáblázatát. A nyereménytáblázat eléréséhez keressen egy menü, info, nyereménytábla stb. feliratú gombot a játékfelületen.

Különbség a vadak között

Mivel a stacked wildok nagyobb területet fednek le, mint a normál wildok (amelyek jellemzően a tárcsának csak egy kis részét fedik le), sokkal nagyobb a nyerési lehetőségük. Nevüket onnan kapták, hogy egymásra rakódnak, és így egy tárcsán egy vadakból álló csoportot hoznak létre. Ha egyes játékokban egy bizonyos számú wildot halmoz egy tárcsára, akkor ez egy bővülő wilddá nő, ahol a wildok az egész tárcsára kiterjednek.

Ha egy tárcsán egy vad szimbólumot ér el, akkor egy vagy két további vad szimbólumot is elhelyezhet más nyerővonalakon, ami növeli a nyerési esélyeit. A wildok függőlegesen vagy vízszintesen is egymásra rakódhatnak a tárcsákon, így a játékosnak további nyerési esélyei vannak. Ezek mindig nagyszerű funkciót jelentenek.

Bővülő vad

A legnépszerűbb nyerőgépek közül sokan kínálnak bővülő vadakat a halmozott vadak mellett. A nyerőgép-játékosok mindkét típusú wildot nagyra értékelik. Amikor egy vagy több vad szimbólum kerül egy tárcsára, azt expandáló vadnak nevezzük. Minden nyerőgéphez bizonyos feltételek teljesülése szükséges, például egy bónuszkör kiváltása, egy adott kombináció elérése vagy egy adott számú vad szimbólum egymásra halmozása. Mint említettük, a vad szimbólum úgy bővül, hogy a tárcsán lévő összes szimbólum vad szimbólummá válik.

Ebben az esetben a játékosok nagyobb esélyt kapnak a nyerésre. A bónuszjátékok általában nagyon gyakran tartalmaznak bővülő vadakat, különösen az ingyenes pörgetések során, amikor is ezeket ragadós vadaknak nevezhetjük. Amikor a játékos eltalál egy ragadós vad szimbólumot, a tárcsa, amelyen éppen tartózkodik, teljesen vad szimbólummá válik. Ezután az egész ingyenes pörgetések során így marad. Ha 20 ingyenes pörgetést nyersz, és a tizedikre egy ragadós wildot érsz el, a wildok az egész tárcsára kiterjednek, és a hátralévő 10 pörgetésen is elérhetőek maradnak. Ha további ingyenes pörgetéseket vált ki, akkor azokon is elérhetővé válnak. Ez nyilvánvalóan nagyban növeli a jó nyeremény esélyét.

A vadak önmagukban is rendkívül előnyösek a játékosok számára, és még inkább néhány, ha a fenti funkciókkal kombináljuk őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük