Mi az a Big Bertha nyerőgép?

Amikor az 1950-es években létrehozták, a Big Bertha volt a világ legnagyobb nyerőgépe. Ez volt egyben a történelem első elektromechanikus nyerőgépe is. A nyerőgép elkészítése több mint 150 000 dollárba került, ami akkoriban óriási összegnek számított. Működéséhez egy 5 lóerős motorra volt szükség, és hatszor tíz láb méretű volt. A lánccal hajtott kerekei 21 hüvelykesek voltak. A játékosoknak mindkét karjukkal meg kellett húzniuk a kart, és néhányan nem voltak elég erősek hozzá. Mégis, olyan lenyűgöző nyereményt ígért, hogy a játékosokat motiválta, hogy bevetették azt az erőt, amivel rendelkeztek. 

A Big Bertha sok modern nyerőgép prototípusa volt. Fontos része a nyerőgépek fejlődéstörténetének. De mik voltak a valódi nyerési esélyek?

Sok modern nyerőgéptől eltérően a Big Bertha nagyszámú tárcsával rendelkezett. Minden tárcsa 20 szimbólumot tartalmazott, ami összesen 26 milliárd kombinációt eredményezett. A jackpot megnyerésének esélye gyakorlatilag egy a 26 milliárdhoz volt, mivel csak egy kombinációval lehetett megnyerni a jackpotot. Az esélyek enyhén szólva is csekélyek voltak. Az a tény, hogy a jackpot egymillió dollár volt, nem sokat segített az esélyeken. Elméletileg 26 milliárdszor kellett volna játszanod, hogy eltaláld azt az egy kombinációt. Mivel minden egyes pörgetés egy dollár volt, a játékosoknak 26 milliárdot kellett befektetniük, hogy elérjék az egymilliós jackpotot. Ha ez nem jó üzlet!

Ezzel a fajta befektetéssel ellentétben, egy a játékgépek létrehozásában aranyat ér. A Big Bertha nyerési esélyei gyakorlatilag nem léteztek, így rengeteg pénzt hozott a készítőinek. Emberek milliói próbáltak szerencsét, hiába. 

A jackpotok története

A második legnagyobb nyeremény, amit valaki Big Berthával játszva elért, 65 093 dollár volt, ami 1973-ban történt Renóban, a Harold’s Clubban. Ontarioban 2001-ben egy nő egymillió dollárt nyert. Minden esetben csak a szerencsédre számíthatsz, ami minden nyerőgépre igaz, nem csak a BB-re. Ami a legfigyelemreméltóbb benne, hogy megalkotásakor annyira népszerű lett, hogy az összes akkori nyerőgépgyártó elkezdett hasonló gépeket gyártani.

A mai Big Berthák között kevés és kevés van. Aki szeretné megtapasztalni, annak érdemes kutatást végeznie az ezt biztosító helyszíneken. Ma már a hagyományos BB-t felváltotta a Super Big Bertha. Az SBB 8 tárcsával rendelkezik, tárcsánként 20 különböző szimbólummal. Általában a tehetős szerencsejátékosok választják ezt a nyerőgépet a felkínált jackpot összege miatt. A legtöbb nyerőgéphez hasonlóan az SBB is véletlenszám-generátort használ a különböző számkombinációk kiválasztásához, hogy kiválassza a nyertest. Az ő esetében a számok azok a szimbólumok, amelyek megjelennek a képernyőn, amint a tárcsák megállnak a pörgésben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük