Mi a nyerőgép-volatilitás?

 A kaszinóipar manapság hihetetlenül gyorsan fejlődik, és rendkívül sok nyerőgépet állít a játékosok rendelkezésére, alacsonyabb és magasabb nyereményekkel, bónuszokkal és különleges tulajdonságokkal. Fontos, hogy a megfelelő nyerőgépet válassza, hogy minél nagyobbat tudjon nyerni. Ennek érdekében fontos, hogy megértse, hogy mit jelent egy nyerőgép „volatilitása”.

Mi is pontosan ez a volatilitás?

A nyerőgép-volatilitás a játékosok rizikószázalékát mutatja meg. Ha valaha játszott online nyerőgépekkel, akkor tudja, vagy valamely játékokkal nagyobbat lehet nyerni, mint másokkal. Vannak játékok, ahol sűrűn nyer, és vannak játékok, ahol a nyeremények minimálisak játékidőtől függetlenül. Ez nem csupán a szerencsén múlik, hanem az előbb említett nyerőgép-volatilitás is befolyásolja.

Ne nagyon számítson nyereményekre, ha a nyerőgép volatilitása magas. Maga a nyeremény nagy, de nagyon kicsi rá az esély. A magas volatilitás miatt folyamatos befektetésre van szükség, és ha mindig adjuk bele pénzt, akkor a nagy nyeremény akár a következő menetben lehet.

Az alacsony volatilitású nyerőgépek a fentebb említettek szöges ellentétei. A nyerés esélye magas, de maga a nyeremény alacsony. Kevesebb tőkével rendelkező játékosok az ilyen gépeket preferálják, mert szerencsét próbálhatnak anélkül, hogy sok időt vagy pénzt kellene beleölni. A főnyeremény és egyéb bónuszok nem túl magasak, de ennek ellenére a játék szórakoztató.

Hogyan nézem meg a játék volatilitását?

Sokszor nehéz megállapítani, hogy egy játéknak a volatilitása magas vagy alacsony. Néha az online kaszinók jelzik ezt az értéket a játék leírásában, de az estek nagy részében ez sajnos nem így van, így sokszor a játékosnak kell szemügyre vennie a nyerőgép típusát. Ajánlott ezt játékmenet közben megtenni. Ha sokszor nyer, de keveset, akkor a játék volatilitása alacsony, ha kevésszer nyer, de nagyot, akkor magas a játék volatilitása.

Mi is pontosan ez a volatilitás?

Léteznek nyerőgép értékelő weboldalak, ahol meg lehet nézni szinte az összes játék volatilitását, valamint a játékosok nyereményszázalékát (RTP).

Mit jelent egy online nyerőgép RTP-je?

Az RTP a „Return to Player” (Játékos nyereménye) rövidítése. Az RTP százalék hasznos annak kiszámítására, hogy a befizetett pénz hány százaléka lesz nyereményekre felhasználva. Minél nagyobb ez az RTP, annál nagyobb kifizetésre lehet számítani. Természetesen továbbra is van szükség szerencsére, ha az ember nyerni akar. Sok kaszinó nyilvánossá teszi nyerőgépeik RTP-jét.

A volatilitás és az RTP közös figyelembevétele nagyban segít a lehető legjobb nyerőgép kiválasztásában, viszont azt is vegye figyelembe, hogy semmi sem 100%-ban biztos.

Végszó

Most, hogy tudja mi az a volatilitás és az RTP, próbálja ki ezek használatát (természetesen csak akkor, ha már nagykorú). A szerencsejátékot csupán szórakozásból űzze és ne pénzének elvesztegetésének céljából. Játsszon óvatosan, és egy kis szerencsével nyerni fog.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük