Különbség a kézi pörgetés, a megállított pörgetés és az automatikus pörgetés között a nyerőgépekben

Mi a különbség a kézi pörgetés, a stop pörgetés és az automatikus pörgetés között a nyerőgépeknél? Ha ennyi kifejezés között kell átgázolni, nem csoda, hogy feltesszük magunknak ezt a kérdést. Ebben a cikkben definiálom az egyes kifejezéseket, és írok az egyes nyerőgéptípusok előnyeiről és hátrányairól.

Kézi pörgetés

A kézi pörgetés az, amikor a játékos eldöntheti, hogy hány nyerővonalon szeretne játszani, valamint, hogy milyen árat fizet egy soronként. Ezután a rendszer kiszámítja a teljes tétet. A játékos minden egyes játszott játéknál rákattint a pörgetés gombra, innen a “kézi” kifejezés.

Egyes játékosok úgy érzik, hogy a kézi pörgetések szórakoztatóbbak, mert az élmény személyesebb. Ezek a pörgetések lehetővé teszik a játékosok számára, hogy felgyorsítsák a játék folyamatát az összes nyereményük megszámolásával. Néhány gépnek nagyon sokáig tart még a legkisebb nyeremények számolása is. Amikor manuálisan megnyomja a nyerőgép pörgetés gombját, a megnyert összeg hozzáadódik a bankjához. Ezután a tárcsák újra megpördülnek. Az automatikus pörgetések nem kínálják ezt a lehetőséget. A játékosoknak meg kell várniuk, amíg a nyereményeket összeszámolják.

Automatikus pörgetés

Az automatikus pörgetésnél előre kiválasztja, hány pörgetést szeretne játszani, és a pörgetés gomb megnyomásával elindítja a ciklust. Az automatikus pörgetésnél kiválaszthat egy veszteséghatárt, ami a kézi pörgetésnél nem lehetséges. Más szóval, előre eldöntheti, hogy mennyit engedhet meg magának, és ennek megfelelően állíthatja be a limitet. Ez segít nyomon követni a bankrollodat, és megakadályozza, hogy elragadtasd magad. Az automatikus pörgetés másik előnye az egyszeri nyereménylimit, amennyiben rendelkezésre áll. Ez azt jelenti, hogy az automatikus pörgetések leállnak, ha egy bizonyos összeget vagy annál többet nyersz. A játékos így időt és lehetőséget kap arra, hogy újraértékelje a játékát, és esetleg egy másik játékra térjen át.

Végül, az automatikus pörgetés utolsó és nyilvánvaló előnye a kényelem. Nem kell folyamatosan nyomogatnia egy gombot a telefonján vagy a billentyűzeten/képernyőn. Előzetesen beállíthatja a pörgetések számát, ami Önnek megfelel, majd a játékra koncentrálhat. 

Melyik a jobb?

A választás attól függ, hogy milyen típusú nyerőgépet játszunk. Az automatikus játékra leginkább azok a játékok alkalmasak, amelyeknél a játékosoknak el kell érniük egy funkciót. Ezzel szemben azok a nyerőgépek, amelyeknél bármelyik véletlenszerű pörgetésnél esélyt kapunk arra, hogy bónuszt érjünk el, jobban alkalmasak a kézi játékra. Ha szeretnénk egy kicsit felgyorsítani a játék tárcsáit, akkor a stop spin a legjobb. Minden attól függ, hogy mit érzel a legkényelmesebbnek, és milyen típusú nyerőgép-játékos vagy. A legjobb, ha minél több ingyenes nyerőgépet megnézel, ha meg akarod találni azt a stílust és megközelítést, amiben a legjobban boldog vagy. Természetesen az is segít, ha kutatást végzel a különböző játékokról, hogy minél többet megtudj róluk.

Most pedig néhány további részlet a stop spinről. 

Megállításos pörgetés

A kézi pörgetések néha úgynevezett stop spin vagy gyorspörgetés opcióval rendelkeznek. Ilyenkor manuálisan megnyomod a pörgetés gombot, hogy a tárcsák megpörögjenek, majd nem sokkal később újra megnyomod. A játék ekkor véget ér, mert a tárcsák megállnak. A nagy tapasztalattal rendelkező játékosok kedvelik ezt a funkciót, mert a lehető leggyorsabban akarják kiváltani a nyerőgép bónusz fordulóit.

A stop spin az egyik leginnovatívabb funkció, amit a fejlesztők bevezetnek, hogy fenntartsák a játékosok érdeklődését. Általában a tárcsák egy idő után maguktól leállnak. A “Stop Spin” funkcióval manuálisan is leállíthatod őket. Ezt közvetlenül azután teheti meg, hogy elkezdtek pörögni, így egy meghatározott idő alatt több pörgetést is végezhet.

A Stop pörgetésnek sok előnye van, de ez nem tartozik ezek közé. Az online nyerőgépek házi előnye átlagosan 95% körüli. Hosszú távon a játékosok a feltett pénzük 5%-át veszítik el. Ez az ár, amit a nyerőgépek játékának élvezetéért fizetnek. Több pénzt veszítenek azzal, hogy több játékot játszanak egy meghatározott idő alatt.

Sok játékos értékeli az ingyenes pörgetéseket és a bónusz köröket. Végül is ezek miatt olyan népszerűek az online nyerőgépek. Ezek a körök gyakran nagyobb nyereményt kínálnak, mint az alapjáték. A felhasználók szeretnék megtudni, hogy ezek a körök beindultak-e, méghozzá gyorsan. Ez az egyik ok, amiért gyakran használják a stop spineket. Néhányan nem értik meg, hogy az ingyenes pörgetések és a bónuszkörök nem nagyon gyakran válnak ki, és amikor igen, akkor egy tetszőleges kombináció váltja ki őket. Ez azt jelenti, hogy egy forduló nem feltétlenül akkor fog elindulni, ha többet játszik. Valójában ez az ellenkező hatást is kiválthatja – a több pörgetés azt jelentheti, hogy elveszíti az összes pénzét anélkül, hogy egyáltalán eljutna az ingyenes pörgetésekhez vagy a bónuszkörhöz.

Végső soron a Stop Spin inkább kevesebb, mint több élvezetet nyújt a játékból. Az online nyerőgépek azért izgalmasak, mert a pörgő tárcsák feszültséget teremtenek. Ha elveszítjük ezt a feszültséget, akkor elveszítjük az online nyerőgépek játékának lényegét. Sok nyerőgépes játékban a tárcsák egymást követő sorrendben állnak meg: az első áll meg először, az utolsó pedig utoljára. Ez meghosszabbítja az izgalmat, mivel a bónuszkörbe való bejutást vagy a nyereményt az utolsó tárcsán lévő szimbólumok határozzák meg. A móka elvész, ha a Stop Spin funkciót használja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük