Mi a különbség a forró és a hideg nyerőgép között?

A forró nyerőgépek olyan nyerőgépek, amelyek aktívak maradtak és fizetnek. A hideg nyerőgépek ennek az ellentéte. Ezek inaktívak és nem fizettek ki az utóbbi időben. Mindkét esetben van egy mutatója a korábbi teljesítménynek. A 3. típusú, Vegas-stílusú nyerőgépek nincsenek programozva arra, hogy emlékezzenek. Véletlenszám-generátort használnak, és minden egyes pörgetés kimenetele teljesen önkényes.

A fenti meghatározások analógok a forró és hideg szériákkal. Például egy friss számtábla tájékoztat az éppen lezajlott játék eredményéről. Nem fogják megmondani, hogy a következő pörgetés hogyan fog alakulni.

Nem lehet megmondani

Egy hideg széria forróvá válhat, hideg maradhat, vagy középutat találhat. Ugyanez a helyzet a forró nyerőgépekkel is. Ha követi egy adott nyerőgép történetét, talán képes lehet felmérni a jövőbeli teljesítményt, és egyes játékok egyértelműbbek, mint mások ebből a szempontból. Ez azonban kivétel a szabály alól.

A pörgetési ciklusokkal rendelkező játékok forróvá válhatnak, amint egy bizonyos számú pörgetéshez érkezik. Ha egy hideg gépen felhalmozódott egy bónusz, akkor a nyeremény kifizetése közeleghet. Minden esetben nincs garancia arra, hogy mi fog történni. 

Mégis, ez aligha olyan információ, amely kielégíti Önt, mint olyasvalakit, aki nyerőgépeken játszva szeretne nyerni. Kevés játékos fogja azt mondani, hogy nem érdekli, mi az esélye a nyerésre. Segít megérteni a visszafizetési százalékokat és azokat a módokat, amelyekkel a kaszinók a “forró nyerőgépeket” reklámozzák, hogy vonzzák a játékosokat.

Az RTP funkciója

A hideg játékok olyan nyerőgépek, amelyeknél a statisztikai megtérülési százalék alacsonyabb, mint a játékosok számára biztosított megtérülési arány. A forró játékok ennek az ellenkezőjét jelentik. Az SRP magasabb, mint az RTP a játékszabályokban. Minden kaszinó és nyerőgép különböző RTP-szinttel rendelkezik. A nyerési esélyek maximalizálása érdekében érdemes ezeknek utánajárni. A legtöbb játékfejlesztő több előre beállított RTP-szinttel készíti a nyerőgépeit. Az RTP nyilvánosan hozzáférhető információ. egyes kaszinók azonban az alap RTP-nél alacsonyabb vagy magasabb RTP-szinteket használnak.

Minden online kaszinónak szüksége van a fejlesztő beleegyezésére ahhoz, hogy az RTP-t megváltoztassa az alapszinthez képest. Ezt az információt a játék oldalán is meg kell jeleníteni, amelyet a játékosok felkeresnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük