Hogyan kell baccarat-ot játszani?

A baccarat-ot számos fizikai és online kaszinóban játsszák. Lefordítva a “Baccarat” nulla pontot jelent, mivel a király, dáma, bubi és tízes lapok pontosan 0 pontot hoznak. Ha szeretnéd megtanulni, hogyan kell Baccarat-ot játszani, akkor olvass tovább. Útmutatónkból megtudhatod, mik a játék szabályai, milyen lehetőségeket kínálunk, és nem utolsósorban kapsz néhány értékes tippet.

A baccarat alapvető szabályai

Világszerte elfogadott, hogy a Baccarat klasszikus változatát Punto Banco-nak nevezik. Beszélni fogunk más változatokról is, de most nézzük meg a Baccarat legelterjedtebb változatát. A játék 6 vagy 8 paklival indul, a verziótól függően. Minden pakli 52 kártyát tartalmaz. Az asztalon összesen 14 hely van, de a 13. hely babona miatt üresen marad. A játékban 3 osztó is részt vesz.

Az igazi baccarat 2 kéz kiosztásával kezdődik, az egyiket a játékos, a másikat az osztó kapja. A többi játékos fogadást köt, hogy melyik lap lesz erősebb, az osztóé vagy a játékosé. Egyenlő eredményt lehet megjósolni, majd egy új leosztás következik. A kártyákat egy zárt dobozban tartják, ahonnan kiveszik és kiosztják őket.

Ha egy játékosnak öt vagy ötnél kevesebb pontja van, húzhat egy harmadik lapot. Az osztó is húzhat egy lapot attól függően, hogy hány pontot nyert. Ha például a pontjai nulla és kettő között vannak, akkor ő is húzhat egy harmadik kártyát.

a baccarat-alapszabályok

A 2-től 9-ig számozott kártyák a kártyán feltüntetett pontszámot adják. A király, a dáma, a bubi és a tízes 0 pontot hoz. Az ász a játékban 1 pontnak számít. Előnyösebb helyzetben az osztó erősebb kezére fogadni, mivel a kaszinó szinte mindig előnyben van. A legnehezebb a döntetlenre fogadni, mivel ez ritkán fordul elő.

Milyen típusú baccarat-ok léteznek?

A klasszikus Baccarat – Punto Banco mellett számos más változata is létezik a játéknak, amelyeket röviden bemutatunk. Ezek megtalálhatóak a szárazföldi kaszinókban és az online kaszinókban is. Időpocsékolás helyett koncentráljunk a leggyakoribbakra:

Chemin De Fer

Ez a széles körben elterjedt francia Baccarat, amely abban különbözik a hagyományos változattól, hogy nincs osztó. Az asztalnál ülő játékosok egyike veszi át a funkcióit, a játékban használt doboz pedig vasból készül. Ami a kártyák értékét és az egyéb lehetőségeket illeti, azok ugyanazok maradnak. A Chemin De Fer inkább a szárazföldi kaszinókban elterjedt, de online is elérhető.

EZ Baccarat

A Baccarat ezen változatához többféle téttípus is tartozik. Lehetősége van például megjósolni, hogy a harmadik kéz húzásakor 8 pontot kap-e, valamint azt, hogy a játékos begyűjti-e ezt a számot. A többi szabály ugyanaz, mint a Punto Banco esetében, de az ehhez a változathoz tartozó kiegészítések nagyon jövedelmezőek lehetnek az Ön számára.

Baccarat Online

A Baccarat egyéb változatai

A Three Card Baccarat, a Super Pan 9 és a Baccarat En Banque szintén vonzó lehet az Ön számára, mivel ezek szabályai nem sokban különböznek az asztali játék klasszikus változatától. A legjobb bukmékereknél keresheted őket, és fogadhatsz valódi pénzzel, vagy kipróbálhatod a demókat.

Hol fogadhatunk Baccarat-ra?

Az Efbet, Winbet, Bet365, Palms Bet vagy Poker Stars online kaszinókban találsz Baccarat-t valódi pénzért. A játék élőben is elérhető, így valódi osztóval fogadhatsz. Ez az egyik legelterjedtebb játék, amiről szerettünk volna mindent elmondani neked az oldalunkon. Reméljük, hogy érdekesnek találtad, és várunk még többet ebben a témában az új bejegyzéseinkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük