Mit jelent az 1×2 a fogadásban?

Bár bonyolultnak tűnhet, az 1 x 2 fogadás lényege mindössze annyi, hogy egy mérkőzés kimenetelére fogadunk. Más néven a mérkőzés eredményére való fogadás. A fogadó megjósolja, hogy a hazai csapat nyer, a vendégcsapat nyer, vagy döntetlen lesz.

Akkor mit jelent az 1, x és 2? Alapvetően a fogadási oddsok három oszlopban szerepelnek – “hazai”, “döntetlen” és “idegen”. Az x a döntetlent jelenti. Az 1 a hazai győzelem, a 2 pedig az idegenbeli győzelem.

Mi a nyerő fogadás?

Akkor nyersz, ha a hazai csapatra fogadsz (1), és a házigazdák nyernek. Ha a vendégcsapatra fogadsz, és az veszít, vagy döntetlen lesz, akkor is veszítesz. Ha x-et teszel, és nem döntetlen lesz, akkor veszítesz.

Íme az esélyek. A mérkőzés minden végeredményének ára van. Mit nyerhetsz? A lehetséges hozamokat úgy számoljuk ki, hogy megszorozzuk az oddsot a téttel.

Egy példa 1X2 fogadásra

A hazai csapat (azaz az 1) 4,75-ös szorzóval fogad. A vendégcsapat ára 1,67. A döntetlen 4,20-as szorzóval fogadható. Ha 20 fontot teszel a vendégcsapatra, akkor a hozamod 20 font x 1,67 = 33,40 font. Elveszíti a 20-at, ha a hazai csapat nyer, vagy a mérkőzés döntetlennel végződik.

1X2 a legnépszerűbb piac

Amint azt már sejtheti, az 1X2-es fogadás a legnépszerűbb futballfogadási piac. De miért? Először is, elég egyszerű megérteni. Emellett ez az egyik legrégebbi, hagyományosabb fogadásmód. A profi fogadók számára azért is vonzó piac, mert könnyű elemezni a kínált oddsok “értékét”, illetve azt, hogy egyáltalán létezik-e ilyen.

Nézzünk meg egy másik példát, hogy részleteket tudjunk meg. Tegyük fel, hogy egy csapat hét hazai mérkőzést játszott, és ötöt megnyert, egyet döntetlenre hozott, egyet pedig elveszített. A másik csapat hét idegenbeli mérkőzést játszott, és csak egy győzelmet, három döntetlent és három vereséget ért el.

Egy másik gyors referencia, hogy ez a két csapat hogyan játszott eddig egymás ellen. Ehhez legalább néhány évre visszamenőleg kell visszamenni. Ha valamelyikük elvesztett egy közelmúltbeli mérkőzést, akkor várhatóan nagyon vágyik a győzelemre, hogy visszapattanjon a rangsorban. A csapatok összetételében bekövetkezett változásokat is fontos megvizsgálni.

Több 1X2 fogadás kombinálása

Nem kell 1X2 tétet egyetlen fogadásként megtennie. Lehetőség van több 1X2-es fogadás kombinálására, hogy halmozott, hármas vagy páros fogadásokat alkosson. Így a potenciális hozamod megnő.

Ez a piac népszerű a labdarúgás körében, de nem csak. Sok sportfogadó kínálja ezt a piacot bármely csapatsportágban, amely döntetlent, hazai győzelmet vagy idegenbeli győzelmet eredményezhet. Az 1X2-t használó fogadók olyan sportágakban játszanak, mint a jégkorong, a krikett és a rögbi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük