Mit jelent a fogadás nélküli sorsolás kifejezés?

Ha új vagy a fogadásban, vagy csak nem nagyon ismered a részleteket, a fogadás nélküli sorsolás bonyolultnak, sőt talán értelmetlennek is hangzik. Az igazság az, hogy nagyon egyszerű megérteni. Sok fogadó nem akar kockázatot vállalni. Ez a fogadástípus lehetővé teszi, hogy egy háromesélyes piacon a “hazai” vagy a “vendég” fogadásra tegyünk, a harmadik lehetőség a döntetlen. Ez az opció kiesik, ami azt jelenti, hogy ha döntetlen vagy döntetlen születik, a fogadó visszakapja az összes pénzét.

Ne számítson vonzó nyereményszorzókra, ha ilyen típusú fogadásokat köt. Az alacsonyabb kockázat és a fogadási piac típusa miatt az oddsok valószínűleg alacsonyabbak lesznek. Általában ezért van az, hogy a helyes gól vagy a győztes jobb oddsokkal rendelkezik, mint az olyan fogadási piacok, mint a dupla esély vagy a döntetlen nincs tét.

Nem mindenhol elérhető

Nem minden bukmékernél van a döntetlen nem fogadási opció a különböző sportágakra, főleg azért, mert a tenisz, a kosárlabda és más népszerű sportágak nem végződhetnek döntetlennel. Ezeknek egyedi szabályaik vannak, mint például a teniszben a tiebreaker, vagy több időt adnak hozzá. Így a labdarúgás és más kiválasztott sportágak esetében marad a döntetlen no bet opció.

Néhány sportfogadó kínálhat ilyen típusú fogadást a teljes mérkőzésre, valamint a mérkőzés első és második félidejére.

A labdarúgás mellett a krikett is népszerű sportág, amely döntetlennel vagy döntetlennel végződhet. A többi közé tartozik az amerikai futball, a sakk, az ausztrál szabályok, a boksz, a jégkorong, a lóverseny és más versenysportok. Annak érdekében, hogy egy mérkőzés vagy verseny ne legyen túl hosszú, e sportágak némelyikében speciális szabályok vannak érvényben. Ezenkívül ezek a szabályok gondoskodnak arról, hogy a mérkőzés ne végződjön döntetlennel.

Ha egy olyan sportágban, mint a szumó, döntetlenre kerül sor, a mérkőzéseket általában elveszítik vagy újratervezik, vagy több szünetet iktatnak be.

Példák a tét nélküli sorsolásra

Ebben a szakaszban egy példát mutatunk be az ilyen típusú fogadásokra. Tegyük fel, hogy a Southampton és a Tottenham Hotspur közötti mérkőzésre szeretne fogadni. Az alábbiakban ennek a hipotetikus mérkőzésnek a két kimenetelére vonatkozó oddsokat találja:

Tottenham Hotspur – 7/10 (1.70)

Southampton – 21/20 (2.05)

Az esélyek az alábbiak szerint néznének ki, ha a mérkőzés-győztes fogadási piacról beszélnénk:

Tottenham Hotspur – 29/20 (2.45)

Southampton – 21/10 (3.10)

Az esélyek csökkennek, mivel a “döntetlen” eredmény kiesik.

Ha 20 fontot teszel a Spurs győzelmére a “döntetlen nincs tét” fogadási piacon, és a jóslatod helyes, akkor összesen 41 fontot kapsz. Ha a mérkőzés döntetlennel végződik, akkor a 20 fontos tétedet visszakapod. Ha a Southampton nyer, akkor teljes egészében elveszíti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük