Mik azok a filléres nyerőgépek?

A filléres nyerőgépek egyéni definíciója szerint olyan nyerőgépek, amelyeket soronként 1 centért játszhatsz. A modern filléres nyerőgépek azonban úgy fejlődtek, hogy gyakran megkövetelik, hogy pörgetésenként legalább egy bizonyos számú vonalat játsszon. Ez azt jelenti, hogy valójában pörgetésenként 25c, 40c vagy még több pénzt teszel fel.

Hogyan működnek a filléres nyerőgépek?

A filléres nyerőgépek játszhatók fizikailag vagy online. Befizetsz egy pennyt, megnyomsz egy gombot vagy meghúzod a kart, és a tárcsák elkezdenek pörögni. A megfelelő szimbólumkombináció esetén nyereményt nyerhetsz.

Túlságosan leegyszerűsítjük a dolgot? Abszolút. Játssz bármelyik online nyerőgépen, vagy menj be bármelyik kaszinóba, és hamarosan rájössz, hogy becsaptad magad. Ritkán lehet csak egy fillérrel megúszni. Néha azon kapod magad, hogy 50 vagy 100 tétet is felteszel, így egy pörgetés végül egy dollárba vagy még többe kerül.

A nyerővonalak problémája

Honnan ered tehát ez az egész zűrzavar? Elsősorban abból, hogy a nyerővonalak sokat fejlődtek a legelső nyerőgépek óta. Kezdetben csak egy nyerővonal volt. Ha a tárcsákon három egyforma szimbólum volt, akkor nyertél egy nyereményt. Ma már a nyerőgépek többféle nyerővonallal rendelkeznek. Az egyenes vonalnál jóval többel is nyerhetsz – cikkcakkokkal, trapézokkal, esetleg háromszögekkel. Hogy pontosan tudd, meg kell nézned a nyerőgép nyereménytáblázatát. Ebből az is kiderül, hogy mennyit nyerhetsz.

A mai nyerőgépek tehát jóval többről szólnak, mint egy egyszerű játék. A játékosok az összes rendelkezésre álló nyerővonalra fogadhatnak. Minden egyes vonal több kreditet is tartalmazhat. Manapság a szokásos nyerőgépek 25 és 30 nyerővonal között vannak nyerőgépenként. Elég sokra kell fogadni, ha a legnagyobb jackpotokat akarja megnyerni.

Fizetési táblázat

Miért fontosak a nyerősorok?

A nyerősorok határozzák meg a különböző szorzókat, ingyenes pörgetéseket, nyereményeket és bónuszokat. Ezeknek a tárcsák hosszán kell végighúzódniuk. Ez az egyik első szempont, amit a tervezők figyelembe vesznek, mert ez létfontosságú a játék szempontjából.

Attól függően, hogy a nyerőgép mit tesz lehetővé, és hol játszik, megválaszthatja, hogy hány nyerővonalra tesz fel pörgetésenként, ha a nyerőgép úgynevezett ingyenes nyerőgép. Alternatívaként játszhatsz fix nyerőgépet is, de az az előre meghatározott beállításokra korlátoz. Az, hogy az emberek valójában mit tesznek fel, már egy másik kérdés.

A tényleges tét

Ez a cikk már foglalkozott azzal a ténnyel, hogy az emberek valójában nem egy fillért tesznek fel egyszerre, amikor filléres nyerőgépekkel játszanak. Ez aligha meglepő. Elvégre a filléres tétek nem jó üzleti modell egyetlen kaszinó számára sem. A játékosok sem találják őket izgalmasnak. Az, hogy a penny-slotok minimális limitjei egy kicsit magasabbak, nem feltétlenül rossz dolog. Jól tennék, ha megváltoztatnák a “penny slot” elnevezést.

Ahelyett, hogy egy dollárért egy nyerővonalra fogadnánk, általában minden sorra legalább egy kreditet teszünk. Tegyük fel, hogy egy 5 tárcsás nyerőgép 10 vonalán soronként 2 kreditet teszel fel. Pörgetésenként 20 kreditet vagy 20 centet teszel fel. Igen, ez nem egy cent, de sokkal érdekesebb. A 20 cent valójában elég alacsony. A minimum általában egy dollár vagy euró.

Néhány nyerőgépnél a maximumot kell feltenni, de nem mindegyiknél. A hagyományos szárazföldi kaszinókban kihívást jelenthet a navigálás, amikor olcsóbb nyerőgépeket kell találni. Erre lehetett is számítani. Az online nyerőgépek sokkal megfizethetőbbek. Sok a minimum pörgetés 25-nél (5 centért). Minden egyes nyerővonalra egy fillért is feltehetsz minden gond nélkül.

Dolgok, amelyek elromolhatnak a filléres nyerőgépeknél

A filléres nyerőgépek könnyen játszhatónak és érthetőnek tűnnek. Ezért is olyan népszerűek. Mégis vannak dolgok, amelyek elromolhatnak velük, és gyakran el is romlanak. A legtöbb probléma abból adódik, hogy a játékosok nem szánnak időt arra, hogy tájékozódjanak arról, hogy mit is csinálnak. Legyen tájékozott a stratégiáról és ismerje a feltételeket, hogy elkerülje a kezdő hibákat a penny-slotok játékakor.

Hogy időt spóroljunk Önnek, íme néhány a leggyakoribb hibák közül, amelyeket az emberek elkövetnek, amikor penny-slotokkal játszanak.

Visszatérő játékos arány

Nem a maximális tétet teszik fel

Ez a leggyakoribb hiba, és nem nehéz belátni, hogy miért. Sokan azért választják a filléres nyerőgépeket, mert nem akarják megkockáztatni, hogy sok pénzt veszítsenek. Ez a vonzerő a nevében is benne van, de mint minden szerencsejáték esetében – a kockázat kifizetődhet. Ha nem akarod megkockáztatni, hogy a maximumot tedd fel, akkor nem biztos, hogy van esélyed a jackpotra.

Mind az online, mind a szárazföldi kaszinókban lehetnek olyan követelmények, amelyek szerint a főnyereményre való jogosultsághoz a maximum tétet kell megtenni. Ami még rosszabb, lehet, hogy azt hiszed, hogy sok pénzt nyertél, csak azért, mert kiderül, hogy nem, mert az alacsony limitet állítottad be magadnak.

Ne tévedj – az esélyeid nem fognak javulni, ha a maximumot teszed fel. Ami viszont igen, az a kilátásod, hogy egy zsák készpénzt kaparintasz meg.

Túl nagy tét 

Ez látszólag ellentmond a fenti pontnak, de még mindig nagy hiba, és gyakran látjuk az ilyen típusú nyerőgépeknél. Most, hogy már tudod, hogy pörgetésenként egy fillérnél többet kockáztatsz, figyelj oda a bankrollodra, és ne hanyagold el a játék során a kezelését. Tudnod kell, hogy egy adott időpontban mennyit költöttél. Könnyen túlzásba lehet esni.

Nem ellenőrzi a játékos-visszatérítési arányt

Az RTP megmondja a játékosoknak, hogy hosszú távon mekkora hozamra számíthatnak minden egyes tét után, ha egyáltalán számíthatnak. Az RTP egy átlagos érték, ezért nem szabad túlságosan támaszkodni rá, de egy tisztességes mutató. Előfordulhat, hogy a nyerőgépet nem is érdemes kipróbálni. Bár 100%-os arányt sosem fogsz találni, a legjobb megtérülési kilátások érdekében mégis érdemes a legmagasabb RTP-vel rendelkező játékokat keresni. 

Lehet sok pénzt nyerni a filléres nyerőgépeken?

Összességében talán ez a leggyakoribb kérdés a játékosoktól.  A rövid válasz igen. A hosszú válasz? Ez bonyolult. Rengeteg játékos nyert már nagyot filléres nyerőgépekkel. Hallottunk már történeteket Redditertől, családtagoktól, barátoktól és másoktól, akik mindannyian minimális tétből származó nagy nyereményekkel büszkélkedtek. Egyes filléres nyerőgépek hatalmas progresszív jackpotokhoz kapcsolódnak, amelyek a jövedelmező nyeremények miatt csábítanak minket, és mindenki számára elérhetőek, aki hajlandó játszani a nyerési esélyért. A penny slotok nagydíjai akár tíz- vagy százezres nagyságrendűek is lehetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük