A Bet365 alapítója 48000 fontot keres óránként

A technológia korában és a világjárvány idején sokan ragaszkodnak okostelefonjukhoz, számítógépükhöz és laptopjukhoz, főként szórakozás céljából. Mivel a kávézók, éttermek és klubok tiltottá váltak, az emberek kénytelenek új helyeket keresni a kikapcsolódásra. Néhányan az online kaszinókhoz vagy a sportfogadáshoz folyamodtak.

Bizonyíték ezekre a tényekre: a szerencsejáték-ipar egyik óriásának, a Bet365-nek a tulajdonosa csak 2020-ban több mint 400 millió fontot (közel 500 millió eurót) keresett. Az elmúlt 4 évben Denise Coates profitja a Bet365-ön 1,50 milliárd eurót tesz ki – írja a Guardian.

Egyszerű számítások azt mutatják, hogy Coates az elmúlt évben óránként 48 ezer fontot keresett a munkájáért. Ez a szám nem tartalmazza a cég által fizetett plusz osztalékot, és a konkrét esetben Denise esetében ez további 45 millió fontot jelentett a számláján.

Azzal a kolosszális összeggel, amit a Bet365 alapítója és két testvére (a cég növekedését és fejlesztését segítve) kaszál, nem meglepő, hogy nettó vagyonuk jelenleg meghaladja a 7 milliárd fontot, amivel cégük Anglia egyik legnagyobb adófizetője.

További információk a Bet365-ről

A Bet365 egy helyi fogadóirodaként indult, amelyet Denise Coates édesapja, Peter vezetett. Mivel az előző év márciusában sok eseményt töröltek, a vállalat bevételcsökkenést könyvelhetett el. Ezt követően azonban megnőtt a kereslet a szórakozásra, gyakran készpénzért történő mindenféle online szerencsejáték iránt. Így a vállalat bevételei is nőttek. A Bet365 versenytársainak jelentései azt mutatják, hogy az iparág bevételei közel 30%-kal nőttek évről évre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük